Airsoft Zuid Holland

Because life's about kickin' ass not kissin' it

Airsoft 18+

Airsoft bestaat al heel erg lang, maar is sinds 2013 pas toegestaan in Nederland. Airsoft is het beste te vergelijken met paintball, er wordt alleen met bb’s geschoten (balletjes van biologisch afbreekbaar materiaal) in tegenstelling tot verfballetjes. Voordelen zijn dat jij en de omgeving niet zo smerig worden en dat de munitie vele malen goedkoper is. Veel gehoord is dat je bij airsoft niet ziet dat je geraakt bent, maar dat zie je bij paintball na een paar eerdere hits ook niet en bij Airsoft voel je een hit prima.

Een ander groot verschil bij airsoft is dat er wordt gespeeld met 1 op 1 replica’s van vuurwapens die onder de wet wapens en munitie vallen, aangedreven door een veer, accu, CO2 of green gas die balletjes wegschieten met een kracht van maximaal (toegestaan) 3,5 joule ofwel 610 fps (feet per second) ofwel 670 km per uur. Voor verschillende type replica's gelden nationaal verschillende maximale schotsnelheden. Indoor geldt bij Airsoft INC. dat de maximale schotkracht voor alle type replica's 360 fps ofwel 395 km per uur mag zijn. 

Door deze snelheid kan over veel grotere afstand met precisie worden geschoten. Bij de meeste organisaties gaat het bij airsoft dan ook niet om het lukraak op elkaar knallen, maar worden er verschillende tactische spellen gespeeld. Bij Airsoft INC. speel je met replica's van de AR15 ofwel M4 of de AK47 en verschillende shotguns zoals afgebeeld hierboven. De replica's waarmee wordt gespeeld zijn full metal, voorzien van een red dot en een tactical light (zaklamp) en schieten zeer scherp. Goed onderhouden kwaliteitsmateriaal is een garantie!        

Airsoft is te beoefenen vanaf 18 jaar. Dit vanwege de strenge veiligheidsvoorschriften die elke airsoft speler zorgvuldig dient na te leven. Daarnaast zijn sportiviteit en fairplay essentieel.

Airsoft 14+

Speciaal voor de groep die nog net te jong zijn om airsoft 18+ te spelen hebben wij een variant die er wel heel erg dicht bij in de buurt komt. We schieten met ongeveer 250 km/u dezelfde balletjes als bij de 18+ variant en dus met hetzelfde gewicht. Deze komen behoorlijk aan, vandaar dat we de minimum leeftijd op 14 jaar oud hebben gesteld. Door de schotkracht is het bereik hetzelfde en daarmee zijn alle 18+ games ook voor 14+ te spelen.

Deze activiteit is nog nergens anders in Nederland te spelen en is er één die je een keer geprobeerd moet hebben. Voor 14+ Airsoft worden dezelfde strenge veiligheidsregels, fair play en plezier voor iedereen gehanteerd.   

Airsoft 10+

Omdat wij de jongere generatie ook graag kennis laten maken met airsoft, bieden wij als eerste locatie in Nederland ook airsoft aan onder de 18 jaar. Deze leeftijd groep speelt met dezelfde uitrusting en (op het oog) met dezelfde replica's. De replica's verschillen qua schotkracht aanzienlijk van de officiele airsoft apparaten. De replica's zijn voorzien van het Europese CE keurmerk voor speelgoed en er is door het Europees hof bepaald dat zij daarmee niet, in tegenstelling tot de airsoft apparaten boven de 18 jaar, onder de wapenwet vallen.

De apparaten zijn van een lichter materiaal en daarmee prima te hanteren vanaf ongeveer 10 jaar. De apparaten hebben een sterk verminderde schotkracht. Wij zijn van mening dat van dichtbij geraakt worden wel degelijk goed gevoeld wordt en stellen veiligheidsbrillen dan ook beschikbaar, maar tevens ook verplicht op onze vestiging in Den Haag. 

Wij zullen dezelfde beleving aanbieden qua audio- en visuele effecten, missies en actie maar houden wel rekening met de leeftijd van de groep. Omdat het natuurlijk, net zoals bij airsoft voor 18+, wel zo tof is om je eigen gear en replica te hebben zullen wij bovenstaande replica's ook op voorraad hebben voor de verkoop. Datzelfde geldt voor alle aanverwante artikelen die jouw airsoft ervaring compleet maken.

Skills & Drills Challenge

Wil je weten hoe goed jouw airsoft skills nu eigenlijk echt zijn? Time for a reality check!

Test je snelheid, schiethoudingen en doelgerichtheid middels een door ons uitgezet parcours met 8 elektronische doelen. Het parcours is af te leggen op 4 verschillende niveaus van Recruit tot Veteran, oh ja en cheaten is onmogelijk!

Zet een goede tijd neer en vertegenwoordig jezelf en/of jouw team op het scorebord...

Reserveer jouw skills & drills sessie via het tabblad reserveringen!